Viha-rakkaussuhde sukkahousuihin

890fba37da5f944575725d172cabf38d

Olen viime aikoina haaveillut Henrik Vibskovin sinisistä House sukkahousuista. Tuotekuvassa pari näyttää ainakin paksumalta ja kestävämmältä kappaleelta. Kuvan lähde.

Sään kylmentyessä sukkahousut ovat löytäneet taas pysyvän roolinsa päivän asuihini. Viime vuonna nämä kyseiset vaatekappaleet tuottivat kaikista eniten vaivaa, ja käytin niihin huomattavan määrän rahaa. Huomasin, ettei sukkahousujen hinnalla ollu suoraa linkkiä kestävyyteen, vaan 30 euron pari saattoi mennä rikki yhtä nopeaa ja helposti kuin 5 euron pari.

Yritin kuitenkin vältellä H&M: kaltaisten ketjujen sukkahousuja, sillä helposti nukkaantuvat sekä rikkimenevät, jokaiseen päivään kuuluvat tuotteet ovat oiva keino houkutella kuluttaja liikkeeseen. Kun kuluttaja lähtee ostamaan uusia sukkahousuja, saattaa mukaan tarttua helposti muitakin kaupan uutuuksia.

Nanson sukkahousuja suosin viime vuonna, mutta valitettavasti niidenkin tuotanto Suomessa loppuu tämän syksyn aikana. Tulevaisuudessa pitää siis katsoa, pysyykö sukkahousujen taso samana. Nanson sukkahousuissa pidin siitä, etteivät ne nyppäänny helposti, eikä niihin tule pöydänkulmiin törmäillessä reikiä. Koska olen mekkoihminen, sekä kovin kömpelö yksilö, sukkahousut joutuvat kanssani todella pahalle kulutukselle. Pitää siis varmaan lokakuun alussa lähteä hamstraamaan vielä Suomessa tehtyjä sukkahousuja. Olen myös kuullut paljon hyvää Seppälän sukkahousuista, ja eräs ystäväni vannoo, että hänen Vilasta ostetut saumalliset sukkahousunsa ovat kestäneet 7 vuotta!

Viime vuoden aikana tuli opittua monta vinkkiä, joiden avulla nuo jokaisen vaatekaapista löytyvät vaatekappaleet pysyvät kauemmin hengissä. Tässä mielenpäällä olevat:

 1. Venytä sukkahousut käsissäsi ennen ensimmäistä päällepanoa. Tämä ehkäisee repeytymistä.
 2. Leikkaa varpaankyntesi mahdollisimman lyhyeksi ja pidä kantapääsi sileänä kosteusvoiteen avulla.
 3. Lakkaa tunnollisesti läpinäkyvällä kynsilakalla sukkahousujen silmäpakojen reunat estääksesi suuremman reiän.

Olisihan se kuitenkin ihanaa jos tämmöisten ”kikkojen” sijaan sukkahousut olisi vain valmistettu kestämään. Valitettavasti kuitenkin jatkuvan nousun nimissä noin 100 vuotta sitten on vain päätetty, että kaikesta kannatta tehdä särkyvää, vaikka päinvastainenkin ratkaisu olisi saavutettavissa. Toivottavasti tämä ajattelu on se mikä tulevaisuudessa menee rikki sukkahousujen sijasta. Kannattaa katsoa aiheeseen liittyvä, sekä erittäin mielenkiintoinen dokumentti ”Hehkulamppuhuijaus”. Dokumentti löytyy Youtubesta tekstityksillä, ja suora linkki siihen löytyy tästä.

Mistä sinä olet löytänyt kestävän parin, tai miten pidät ne kestävinä?

7 kommenttia artikkeliin ”Viha-rakkaussuhde sukkahousuihin

 1. Itse olen kovin mieltynyt bambusukkahousuihin. Kaikki kyseiset käyttämäni ovat kestäneet käytössä useamman vuoden. Tällä hetkellä käytössä on Norlynin bambusukkikset, mutta ne ovat malliltansa vähän valuvat, vaikka muuten laadukkaat! Bambusukkikset on olleet poikkeuksetta todella lämpimät ja vähemmän pesua tavitsevat. Seuraavaksi aion tilata sukkahousuni täältä http://www.karma.fi/product/394/bambusukkahousut. Bambua hurjat 75%! Voin jakaa sitten käyttäjäkokemuksia! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Aikoinaan ostin jostain halppiskaupasta paketin jotain aivan tuntemattomalla merkillä todella halpaan pahvipakettiin pakattuja 60 den sukkahousuja. Ihmettelin heti alkuun, miten voi olla hyvälaatuiset halvat sukkahousut. Valmistaja oli kuitenkin Tornion sukkatehdas. Myöhemmin jalkakipujen takia ostin Nanson myymälästä 40 den tukisukkahousuja samalla merkillä (jota en nyt vaan muista). Todella hyvät tukisukkahousut, joissa oli pohjavahvikkeet ja kantavahvikkeet, joista voi päätellä, ettei kyse ole mistään halvimmista sukkahousuista, mutta hinta oli joku pari euroa. Paketista löytyi sitten valmistajan puhelinnumero, joten soitin ja kyselin, mistä on kysymys. Kertoivat Tornion tehtaalta, että nuo myydään tuolla merkillä yleensä kahdesta syystä. Ne on esim. värjäys sarjan ensimmäisiä, joissa ei vielä ole ihan oikea väri, jolloin niitä ei voi myydä Norlyn, Amar tai Vogue merkillä. Tai sitten on tilattu esim. 10000 paria tiettyä sukkahousua tietyn värisenä. Kun muutamiin tulee kuitenkin virheitä, niin valmistuksessa tehdään ylimääräisiä pareja. Sitten 10000 pakataan ja toimitetaan. Ylimääräiset myydään sitten halvassa paketissa halvalla omissa myymälöissä tai halppiskaupoissa. Nämäkin on kuitenkin laadullisesti virheettömiä. Pienellä vertailulla totesin, että nuo parin euron tukisukkahousut oli itseasiassa 16 euroa kaupassa maksavat Voguen tukisukkahousut.

  Noissa oli tosiaan hinta/laatu suhde kohdallaan. Nyt kannattaa katsella vielä kun noissa nanson omissa myymälöissä voi vielä olla noita, pianhan ei ole enää koko tehdasta.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos todella paljon vinkistä! Pitää käydä pian hamstraamasssa, ennen kuin loppuvat. 🙂 Toivottavasti Tornion sukkatehtaalle kävisi samoin mitä Nanson trikootehtaalle!

   Tykkää

 3. Ohuimmat sukkahousut eivät vaan kestä kovinkaan monta käyttökertaa. Monet sukkahousumerkit olen kokeillut ja todennut että eroja on, mutta TODELLA kestäviä esim. 20 denierin sukkahousuja ei ole olemassakaan. Tehtailijat kun eivät sellaisia halua valmistaa. Olenkin päätynyt käyttämään pääasiassa 40 denin sukkahousuja. Ja mistähän johtuu, että vahvikkeellisia sukkahousuja ei ole juuri millään merkillä. Saisi olla myös kanta- ja pohjavahvikkeet sukkahousuissa aina 60 denieriin asti. Ostan aina kun kohdalle sattuu. Lähinnä tukisukkahousuista löytyy nykyään nuo kaikki vahvikkeet.

  Noiden em. vinkkien lisäksi kastelen ja märkänä venyttelen aina uudet sukkahousut ennen käyttöä. Tätä vinkkiä ovat monet suositelleet elastaanin kuivumisen vuoksi. Pahvipakkaus imee sukkahousujen elastaanista kosteuden, jonka vuoksi sukkahousuja ei kannattaisi pitkään säilyttää pahvia vasten. Jos
  kasteluun ei ole aikaa, niin ainakin kannattaa venytellä uudet sukkahousut ennen käyttöä.

  Halpisketjujen sukkahousuhyllyiltä voi tehdä joskus jopa löytöjä. Paksut sukkahousut ostan yleensä Lindexiltä, Seppälästä ym. Viimeisimmät hankinnat Prisman thermosukkahousut ja Lindexin villasukkahousut (kashmir). Molemmat pysyneet ehjänä ja kuosissaan, ja tarkenee pikkupakkasissa varsin hyvin. Ohuemmista sukkahousuista Voguen eri malleja on tullut eniten käytettyä. Olen huomannut ainakin halpissukkahousuja kestävämmäksi. Onneksi Vogue tuotemerkki säilyy Nansolla. Falken, Wolfordin ja Kunertin sukkahousuja löytyy myös laatikoista. Ovat tietysti kalliimpia, mutta säilyvät pitkään ehjänä. Lisäksi istuvuus on huippuluokkaa ja pysyvät ylhäällä valumatta. Huonolaatuisten sukkahousujen ikuinen riesa, että niitä saa koko ajan kiskoa ylös.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s